Resultater Vårdreggen

Vårdreggen gikk av stabelen i helgen, og det ble fantastisk oppmøte med hele 73! båter! Vi i HFF lurer på om dette er rekord, og kan ikke finne så mange båter i arkivet. Det ble en fin natt og mange båter fikk fisk, selvom fisket kan beskrives som noe trått.

FAKTA :

Antall deltakere 73
Antall deltakere som har fått fisk 27
Totalvekt fangst (kg) 124,72
Snittvekt (kg) 2,40
Prosent finneklipt 35 %
Antall fisk 52


Mjøsa var rimelig silkemyk hele natten, noe som kanskje var årsaken til litt dårlig bett?

Team Engelstad med far og sønn Engelstad gikk nok en gang til topps i Vårdreggen. Erik André Engelstad skriver følgende etter seieren på sin facebookside :

«1-2 Juni var det tid for Vårdreggen i Hamar Fiskerforening, fattern og jeg stilte som vanlig under Team Engelstad. Fisket i løpet av uka har vært noe tregt med munketur og for mitt vedkommende ikke helt trua.
Fattern og jeg valgte å dra til Gjøvika området selv om fattern kjørte munk natt til lørdag samme sted. Fisket kan endre seg fort på Mjøsa heldig vis…
Konkurransen begynner 20.00 men det tar litt tid før det skjer noe, vi rekker å kartlegge hvor det er tettest med fisk ved hjelp av ekkoloddet, det gir uttelling litt utpå morgenen.
Første fisken tok ca 23.30 på Velho, men er 50 cm og holder ikke i konkurransen og slippes derfor ut igjen, 52 cm er minstemål i konkurransen. En time senere blir det grei bøy i stanga med krøkle (agnfisk), en 60 cm lang og 2,5 kilo tung ørret har latt seg friste rett utfor Sotodden, endelig tellefisk! Det går vel ca en time til før det skjer noe mere denne gangen en 58 cm ørret i samme område, så dabber det litt av inn på grunna og jeg velger å legge snuta nedover der det er 50-70 meter dypt der vi tidligere på kvelden hadde lagt merke til mye fisk på ekkoloddet. Det går ikke lange biten utover før det blir skikkelig bøy i stanga der det henger en sort Tomic med grønn rompe. Snella hyler når en bra fisk velter seg i overflaten bak båten, Tomic var for fristende og en tjukk ørret på 68 cm og 4,3 kilo havner i håven etter noen minutter, turens største fisk er sikret. Fra det tidspunktet og utover morgenen plukker vi 11 ørret hvor av bare en er lang nok med 55 cm, tre ørret mangler bare en halv centimeter, resten er undermålere under 50 cm. Velho i et par ganske naturlige farger og sort Tomic med grønn rompe tar resten av fiskene. Tre av fire tellende fisk var finneklipt.

Vi kjører spent inn til innveiing og skjønner ganske fort at det kan gå veien, premiering for de 12 beste båtene, en etter en fra 12. og oppover leses opp og får premie. Det er bare et navn igjen som kan leses opp når førsteplassen skal deles ut og det er Team Engelstad. Fattern og jeg gjør det igjen, Vårdreggen er vunnet for andre gang!!! Bare to år siden sist!!! Og tredje året med ca 10 kilo tellende fisk!!! Jeg kan nesten ikke tru det, fisket klaffer for tredje året på rad under Vårdreggen. For en opplevelse, takk Mjøsa»!


Erik André Engelstad og Nils Petter Engelstad vant Vårdreggen med 10930g fisk.

 

Det var også meget hyggelig å registrere at 3 juniorer stilte til start i Vårdreggen. Vinneren ble Edvard Helberg med to pene fisk på 57 og 60 cm. Vi i HFF gratulerer og håper vi kan engasjere enda flere juniorer til å bli med på neste konkurranse.


Edvard Helberg med 1. plass junior – Vårdreggen 2019

Det ble ikke tatt noen pundinger på Vårdreggen i 2019. Men likevel ble det tatt en meget pen fisk på 5135g ved Tommy Borgersen og Team Sovepose. Vi gratulerer som dreggemester i Vårdreggen!


Team Sovepose med en fisk på 74cm og 5135g


Hyggelig å se så mye tilreisende båter på Fagervik til Vårdreggen


Kaffe og vafler på morgenen er tradisjon under innveiing på Fagervik

Vi takker alle som stilte opp for oppmøtet, og alle sponsorer som har gitt premier til Vårdreggen! Vi håper å se så mange av dere som mulig på Høstdreggen som går av stabelen 5 oktober i år!

Her kommer den komplette resultatlisten fra Vårdreggen 

RESULTATER

Plassering Navn Totalvekt
gram
1 Team Engelstad 10 930
2 Kjell Arne Høyvik 7 815
3 Arild Falkfjell – Team Falken 6 730
4 Team Trettentroll – Stig Ove Gjelseth 6 610
5 Jan Svenkerud 6 150
6 Mikkel Mobekk 6 025
7 Harald Volden 5 460
8 Marius Hagen – Team Hagen Trolling 5 160
9 Tommy Borgersen – Team Sovepose 5 135
10 Tore Finnberg – Team Hovmester 4 895
11 Team Stutt og Butt 4 895
12 Tollef Øverby 4 865
13 Vidar Bakken 4 790
14 Arild Løken – Team Laffen 4 220
15 Team Øyer – Jan Tore Høgberg 3 995
16 Oddgeir Opphaug 3 735
17 Nicolas / Jens Haugen – Team Haugen 3 680
18 Johnny Nohr – Team Mjøsa 3 490
19 Team Moelven 3 475
20 Andreas Rist – Team Anadrom 3 215
21 Rune Hagen – Team Kobra 2 945
22 Jan Egil Andresen – Team Jan Banan 2 760
23 Ola Skårholen – Team Rettkrok 2 660
24 Fredrik Almenningen 2 380
25 Erik Johansen 2 330
26 Jahn R. Skaug 1 800