Arild Falkfjell tar over teten

Arild Falkfjell har tatt teten i vår årlige Punding-konkurranse i Hamar Fiskerforening. En nydelig Mjøsørret på hele 7,1 kg! Den målte 86cm og Arild har delt sin historie om hvordan det hele skjedde! HFF gratulerer så masse!

Arild Falkfjell historie

– Etter ei trå uke med noen kveldsturer, var jeg egentlig bestemt på at jeg ikke skulle ut i dag. Dugnad i Kiosken til Fart Fotball kl 11.30. Da skulle jeg sove litt utpå for en gangs skyld.

Men, så meldte min gode venn Gunerius Bakke meg på Messenger. Han hadde reist opp fra Langhus til Hamar, og skulle fiske noen timer på morran.
Vel, da var det avgjort, jeg måtte utpå selv.
Kl 04.30 kjørte jeg ut fra Tjuvholmen. Full fart frem til strømmene i Hamarfjorden møtte meg.  Gunerius og jeg satte ut ved siden av hverandre og kjørte vestover i fjorden.

Etter en stund fant vi fisk, og begynte å kjøre frem og tilbake i området. Sånn i 7 tia ble det fast fisk, en ørret på 72 cm fikk friheten tilbake. Både Gunerius og jeg hadde kontakt med flere store fisker etter denne, og vi viste det var storfisk i området.

Jeg skulle ta opp kl 10.15. Kjedelig, når det var så bra i området, men dugnaden måtte gjennomføres.
Kl 10.13. Pang sa det, i riggen på 16 meter. Ett skikkelig tungt utras som dro med seg snøret som var stacket over. Den fikk jeg etterhvert frigjort. Fisken gikk raskt opp i overflata, og holdt seg merkelig nok der, hele tiden. Det gjorde at jeg ble lurt, rett og slett. Tipper 65 cm sa jeg vel. Gunerius, som også var på vei inn, svingte bortom og jeg vinket han inntil. Han fikk se sporen på fisken og ropte «Punding». Nei sa jeg, det er det ikke. Ikke F..
3 minutter etter lå den i håven, og når jeg skulle løfte fisken opp skjønte jeg det, den var over 6 kilo. Punding nr 13 for min den var ett faktum.
Båten ble stoppet og Gunerius kom inntil båten min. Vi kontrollveide på 2 vekter. 7,07 og 7,15 kilo før den ble satt tilbake i Mjøsa igjen. Da blir det 7,11 kilo. Rått, årets største. I midten av august. Fantastisk 👍
Hva tok den?
Den tok en Rhino Medium skalle med ei laue på 14 cm. Egentlig ikke en skalle jeg tenkte å bruke i dag. En skalle som Gunerius tipset meg om, som han hadde hatt 2 skikkelige hugg på.  Tusen takk Gunerius. Hvilken skalle var det? Jo, en Custom skalle Gunerius selv hadde lakkert. 2 til seg selv og 2 til meg. Fantastisk hyggelig gjort 🙂

Gunerius har for øvrig lakkert skaller som har gitt 2 pundinger denne uka. Det går rykter om stor fisk på Biristrand også :-).