Kent med sin første punding

Vi har fått inn 2 flotte fangstrapporter til en kar som virkelig er i siget. Kent Evenrud fikk 30. mai sin første punding, og får da dermed den tradisjonsrike kniven i gave fra HFF ved avsluttet sesong. Men ikke nok med det. Bare 2 dager etterpå fikk han en kabbe til på over 5 kilo. Her er det Kent skrev til oss i en melding

-Jeg var så heldig å fikk min første punding i helga. Tenkte jeg fikk rapportere den inn.Den veide 6250g og var 80cm lang.
Etter å ha hatt etter en stor en tidligere på kvelden som bare slo med halen ved den ene devonen og ble borte så kjente jeg på oppgitthet om at så nære skulle jeg være men ikke nærmere en stor en.

Fortsatte utover natta med et snev av håp om å treffe en ny storfisk og ca 02.30 dro snella igang på samme plass og på samme Devon som før på kvelden. Er nok ikke samme fisk men velger å tro det hehe. Den dro kjapt ut til siden og en tur opp i været før den dro ned og ble stående dypt ei stund. Når den begynnte å gi opp og kom opp ved siden av båten fikk jeg se at det var en fin kabbe. Gleden var stor da jeg fikk se at den bikket 6kg.
Den ble tatt utenfor pumphuset sør for Grefsheim på en blå/blank Totendevon.

Om den andre fisken skriver Kent en fantastisk historie til…. 😀

– Kan jo kanskje ta med at den siste nå smalt på riggen på 9 m og føyk rett i været. Deretter rett ned og ble stående ei stund før den begynnte å sige mot båten. Jeg trodde da at det var slutt og at den sikkert veide rundt 4 el no.
Men det snudde fort for plutselig dro den 20m rett ut igjen og sto bom fast igjen. Dette skjer faktisk 2 ganger til og for hver gang så tror jeg den veier mer og mer. Tror etterhvert at denne må være minst 8kg i forhold til pundingen som jeg tok noen dager før når man ser hvordan denne oppfører seg i forhold. 😂 den går også i lufta 2 ganger til. Hele tiden har jeg surra med hundre tanker om hvordan dette skal gå. Mange ting som kan gå galt. Jeg har en dodger som sitter foran wobbleren og den er knytt foran og bak pluss knute i wobbleren så jeg har 3 knuter å bekymre meg for osv osv. Det spinner i huet og bena skjelver som fy. Når 50 minutter nærmer seg så ser det ut til at futten i denna fantastiske fisken er slutt så den legger seg pent opp på sia og glir fint oppi håven og inn i båten. En herlig følelse . Tar et par kjappe ord på radioen til noen karer som søtti å venta på åssen det gikk. Veiingen havner på 5560g knallsterk vildfisk.Ingen punding men en fiskeopplevelse jeg aldri har opplevd før og som jeg kommer til å leve lenge på. Takk Mjøsa.😀

Vi i HFF kan ikke annet enn å gratulere med 2 fantastisk pene fisker!