Punding-garantistene i sør

Jammen meg har gutta i Team Flaks og Team Propell dratt opp enda en punding hver nede i sør! Tord i Team Flaks er nå på sin 4! punding for sesongen, og Tom Viktor har fått sin 2. punding. Punding-garantistene i fra sør svikter ikke og begge har sendt inn fine historier til HFF.

Tord Fladeby
-Har Flaks om dagen. Det er sånne fisker som gjør det verdt å gå rundt i halvsvima og ha søvnunderskudd. Tok en kort tur etter jobb, og det betalte seg så det holdt. Punding nr 4 for sessongen🙌 Jeg trodde faktisk den var enda større, for makan til sprek fisk. Den hadde noen helt drøye utras og hoppet flere ganger på lang line. Det gikk også på en tynnere 69cm i ett klokkerent dobbelthugg som pent måtte vente. Fisken var 7,5 kg fordelt på 85 cm. En av de flotteste ørretene jeg har fått. Tok en Herten lakkert Rhinoskalle med laue.


INFO
Vekt : 7500g
Lengde : 85cm
Sted : Sør i Mjøsa
Tid : 23. mai
Redskap : Herten lakkert Rhinoskalle med laue


Tom Viktor Høgseth

– Pang! Så ble det en diger ørret til.
Mjøsa – for en sjø å fiske i. Blir helt målløs av den lekegrinda vi har å boltre oss i. 
Onsdag kveld ble det en kort tur sør i Mjøsa sammen med kollega Christian Brændshøi. Han har akkurat fylt 50 og bursdagspresangen ble en fisketur. Dette er samme mann som fikk kjøre ørret på over 10 kilo på Mjøsa i 2021. Vi startet ca kl 20. Ble en ørret på 52 cm på rigg med flasheroppsett ganske raskt.
Som vanlig ble det litt søking før vi fant ut hvor vi skulle bruke fisketida. Rundt kl 23 fikk vi en flott villørret på 61 cm. Christian smilte fra øre til øre. Litt seinere ble det en settefisk på 75 cm og 4,5 kilo. Nå var Christian strålende fornøyd med en liten ørret til middagsbordet og to fine som svømmer videre.

Vi kunne ikke fiske lenge utover natta, men ble enige om ett drag til over området vi hadde fått fisk i. «Nå drar vi helt innpå grunna så smeller det ytterst på planerboardet» sa jeg eplekjekt. Og jammen slo det ikke til. Det smalt til på taket og snøret fossa ut av snella. 
Denne fisken tok jeg selv og det ble en skikkelig fight siden vannet nå er blitt varmere. Ørreten svømte så raskt mot båten at jeg trodde jeg hadde mista den to ganger. Inne ved båten var den helt ustyrlig og skjøt på tvers lynraskt rett bak motoren så jeg var sikker på at jeg skulle miste den. 

-Fikk den i håven til slutt og da åpenbarte det seg en helt nydelig villfisk på nesten 81 centimeter. Ørreten ble veid til 6,2 kilo og fikk svømme videre etter litt filming og bildetaking. Full jubel og en overgira kaptein da kan jeg love. Dette var Team Propells 2. punding i 2024 og den 14. pundingen (ørret over 6 kilo) totalt på Mjøsa. Denne kvelden var det Troutman- og Herten-skaller som lokket ørretene til hugg. 
Vi pakka sammen rett etter kl 01 og kjørte til havna med to digre glis. Opplevelsen ble enda bedre med bare lett bris, god varme i lufta og en helt fantastisk måne. Noen ganger klaffer alt. 

Ørreten falt for en Troutman-skalle.

INFO
Vekt : 6200g
Lengde : 80cm
Sted : Sør i Mjøsa
Tid : 23. mai
Redskap : Troutman-Skalle med laue

Foreløpig liste «Størst Fisk» 2024 HFF

Plass

NAVN

STØRRELSE

Dato / Sted

1

Tom Viktor Høgseth

8500g – 88cm

9. mai – Sør i Mjøsa

2

Tord Fladeby

7930g – 85cm

20 mai – Sør i Mjøsa

3

Tord Fladeby

7500g – 85cm

23. mai – Sør i Mjøsa

4

Tore Finnberg

7240g – 82cm

18. mai – Mosand

5

Lars Hanssen

6880g – 84cm

11. mai – Stangelandet

6

Hans Ivar Hagsveen

6800g – 87cm

15. mai – Nord for brua

7

Tord Fladeby

6700g – 90cm

11. mai – Sør i Mjøsa

8

Trond Bjørnstad

6500g – 80cm

18. mai – Hamargrunna

9

Stig Sørensen

6260g – 78cm

20 mai – Flagstanga

10

Tom Viktor Høgseth

6200g – 80cm

23 mai – Sør i Mjøsa

11

Johnny Nohr

6190g – 85cm

1. mai – Furnesfjorden

12

Roar Pettersen

6100g – 81cm

17. mai – Svartnes

13

Tord Fladeby

6050g – 79cm

20 mai – Sør i Mjøsa

14

Martin-Tobias Folden

6040g – 80cm

15. mai – Snippsand