Falkfjell – Øverby og Haugen med punding-trippel

Sommeren er godt i gang og mange har ferie. Vi har fått inn 3 pundinger i løpet av de siste 3 ukene. Først ut var Haugen, som fikk en punding på 6700g og 82 cm rett ved Grefsheim Alléen på en Tassi Bluewings. Håvmester var sønnen Nicolas Haugen Krogvold, og jubelen sto i taket når puddingen var landet.

Team Haugen – 6700g 82cm

Arild Falkfjell var neste til å melde inn en nydelig Mjøsørret og sendte oss en detaljert beskrivelse om hele fighten!

Arild Flakfjell historie

-Det har blitt noen kveldsturer i det siste. I går viste værmeldingen at det neppe ble noen tur. Kraftig vær, lyn og torden. Jaja, det var andre ting som kunne gjøres også. Men, så lettet det litt og jeg bestemte meg for en kort kveldstur likevel. Stengene var i vannet kl 19.15 på vestsiden av Helgøya. Planen var å tusle sørover på He Etter en halvtime hadde jeg ett kraftig rist i riggen av det som så ut som en grov fisk på Livesighten. Jaja, det er bare å prøve igjen tenkte jeg og satte på ei ny laue. Litt over halvveis ned på øya gikk det noen fristende strømfårer utenfor meg og jeg bestemte meg for å kjøre ut mot midten av Mjøsa og så inn igjen. Ett stykke uti beit det på en flott ørret på 65 cm. Da rydda jeg riggen og fikk den opp i båten. Når det var gjort snudde jeg og kjørte samme strekket inn igjen. Jeg nærmet meg stedet hvor den på 65 cm tok, og en stor fisk kom inn og stilte seg bak betet. Jaja, tenkte jeg, om du ikke tar er jeg fornøyd likevel jeg. En fisk jeg tippet til 3,5 kilo er jeg fornøyd med på en kveldstur 🙂. Jeg rakk såvidt å tenke ferdig, før den store «skyggen» svømte mot betet og dro til så det smalt i riggen.

Den rasa ut ca 40 meter på tung rigg brems, og gikk dypt og ut mot siden. Kanskje den bomma og at kroken sitter på siden tenkte jeg. Vel, jeg bestemte meg da for ikke å ta opp de andre stengene. Kanskje dumt, men det gikk da fint. Når fisken nærma seg skjønte jeg at her var det kanskje en ordentlig stor ørret. Den var fremdeles tung og ville ikke inn. Etter litt fight rett bak båten, omtrent gjennom snørene som gikk ned i riggen så fikk jeg lurt den over på den siden jeg liker å håve fisken fra. Først da, når jeg fikk pressa den opp mot håven så jeg fisken skikkelig. Å dæven tenkte jeg. Etter det gikk alt som det skulle. Jeg fikk fisken i håven, opp i Igloo boksen, etterfylte med mer vann, banna, lo, tok bilder, gikk rundt meg selv, og var helt i min egen verden. Alt ligger på livestream på Team Falken på FB. Og ja, den svømmer videre.

Neste gang er den godt over 8 tipper jeg 🙂 Resultat, 7,84 kilo og 87 cm. Ny PB for meg. Fantastiske Mjøsa ass ♥️ Bilde av Herten skallen den tok ser du her 🙂 For en opplevelse, så heldige vi er som har dette utenfor stuedøra. Og mest av alt, så heldig jeg er som får lov til å dyrke hobbyen min som jeg gjør. Tusen takk Ann Kristin, Nora og Sander.


Team Falken – 7840g 87cm

Morten Øverby som hadde en helt vill rekke med pundinger i fjor, har nå fått en punding i år også! Pundingen veide 6340g og var 84 cm lang. Pundingen beit utenfor Bergvika på en Herten skalle med Laue!
Vi gratulerer alle 3 med flotte pundinger!


Morten Øverby med en flott punding på 6340g – 84cm