Punding-helg

Varmen stiger i vannet, og i helgen kom det et lite rush med punding-innmeldelser i den årlige pundingkonkurransen. Os jammen meg kom det inn en fantastisk fisk fanget av Tom Viktor Høgseth i Team Propell som går rett inn på 1. plass med en nydelig villfisk på hele 8500g !

INFO
Vekt : 8500g
Lengde : 88 cm
Sted : Sør i Mjøsa
Redskap : Troutmanskalle med Laue
Tid : 09. mai


Historie fra Tom Viktor Høgseth

-Pang! Så satt den. En praktørret på 8,5 kilo.

Fredag 9. mai fikk jeg min nest største ørret i Team Propell-båten i Norge. Traff innertier med valg av fiskeplass og fiskebett sør i Mjøsa i løpet av natta.

Det startet stille og plassen jeg hadde valgt å fiske på utmerka seg ikke spesielt. Rundt kl 22.30 knatret det allikevel i ei snelle på taket av båten. Fast fisk. Kjørte denne i 2 minutter – så dundret det bokstavelig til på taket igjen og snøret fosset ut av ei snelle til. En stor fisk hadde latt seg lokke av ei laue i Troutman-skalle.

Holdt et godt øye med stanga på taket som sto i helspenn og fikk håvet den første ørreten ganske raskt. En flott villørret på 65 centimeter.

FULL KLAFF:
Ørret på 65 cm. I balja ligger storørreten

Så sto den store for tur og den ga seg ikke lett. Den gikk fra side til side og ned i dypet bak båten. En nervepirrende kamp hvor jeg så med lykt at ørreten var diger. Har sjelden vært så nervøs før håving.

Fikk til slutt lurt den i håven og da jeg fikk satt på skikkelig lys åpenbarte det seg den flotteste ørreten jeg har fått. Villfisken var nesten 89 centimeter lang og ble forsiktig veid til 8,5 kilo. Stor jubel og heftig puls. Dette er den nest største ørreten i båten i Norge og Team Propells 13. punding (ørret over 6 kilo) på Mjøsa.

VILLØRRET:

Diger fettfinne og k-faktor på 1,21.

Etter noen raske bilder og litt filming svømte kjempen fint ned i Mjøsas mørke. I løpet av natta fikk jeg fire ørreter til. En settefisk på 77 centimeter og 5 kilo, settefisk på 73 cm, villfisk på 63 cm og en helt utgytt villørret på 58 cm. Var herlig med stang inn etter dårlig fiske i Kinnekulleträffen på Vanern i april og treg start på Mjøsa. Det ble to ørreter på rundt 50 centimeter 2. mai og ikke et napp 3. mai.

HFF gratulerer med fantastisk fangst, og ledelse i «Størst fisk HFF 2024»
Den andre som sendte inn var Tord Fladeby som i fjor fikk hele 6 pundinger i «Størst fisk»

INFO
Vekt : 6700g
Lengde : 90cm
Sted : Sør i Mjøsa
Redskap : Hertenskalle med Laue
Tid : 11. mai 02.45

Historie fra Tord Fladeby

– Tok en Hertenskalle sør i Mjøsa. Vi var med på Daladreggen og datteren min på 10 år tok første fisken i 23 tida. det var en fin fisk på 69cm og den veide 3,65kg. Neste fisk gikk på i kl 01 på natta, denne var 81cm og veide 5,6kg. Pundingen gikk på kl 02.45. Den tok ganske hardt og hadde ett greit utras. Den stod og stanget i propellstrømmen før jeg fikk den i håven. Alle fiskene ble satt tilbake. Tord Fladeby. Team Flaks.

Første punding i HFF til Lars Hanssen

Lars Hanssen sendte også sin første punding innmeldt i HFF. Dette resulterer i at Lars vil motta en flott kniv på neste årsmøte! Vi gratulerer med flott fangst!

INFO
Vekt : 6880gr
Lengde : 84 cm
Sted: Stangelandet
Tid: 11. mai kl: 0100

 

Foreløpig liste 2024

Plass NAVN STØRRELSE Dato / Sted
1 Tom Viktor Høgseth 8500g – 88cm 9. mai – Sør i Mjøsa
2 Lars Hanssen 6880g – 84cm 11. mai – Stangelandet
3 Tord Fladeby 6700g – 90cm 11. mai – Sør i Mjøsa
4 Johnny Nohr 6190g – 85cm 1. mai – Furnesfjorden