NY LEDER I ÅRETS STØRSTE FISK!

Sten Roger Berntsen har sent oss denne fantastiske historien om den nydelige Mjøsørreten han tok utenfor Skreia! Les hele historien her, og gratulerer som ny leder av årets største fisk i Hamar-Fiskerforening!
FAKTA :
19 juli 6.30
Fisken ble tatt på en Tassie Predator , med oransje perle 1 x Owner krok. 
Sted : vis a vis Tangen på Skreia siden
Vekt 8 Kg 
Jeg hadde strevd hele natta i bra bølger. Har liten båt uten autopilot. Hadde ikke vært på skreia siden på mange år så jeg tenkte hvorfor ikke ta en tur over å prøve . Fikk le på den siden å det var til tider nærmest flatt vann. Det var veldig mye overflate fisk å jeg så en å annen ørret spratt. Det gikk ikke lenge før første fisken satt på . Det var en undermåler ,det ga meg litt håp å energi til å få fisket noen timer til. Jeg kjørte opp og ned på en strekning på ca rundt 2 kilometer tenker jeg. Jeg begynte å bli veldig sliten etter 9 timer i båten.Med nesa på vei nedover mot strandlykkja begynte jeg å pakke . Jeg var akkurat ferdig med den stanga som gikk med Paravan på høyre side da jeg fikk 2 stenger i hode. Den ene snella gikk noe voldsomt .Hadde 3 stenger på rigg , den nederste på 20 meter 2 meter bak kula. Når jeg så på telleren hadde det gått ut 150 meter. Jeg la stanga på tvers over fanget mitt å siden jeg ikke kan stå så ble det litt hektisk med å få opp de to siste stengene å løse flokene som var rundt lina til fisken og hadde surra seg fast i hjulet på riggen.  Fisken hadde gått rett opp og tatt med seg de 2 andre senene på riggen . Det gikk sikkert 10 – 15 minutter før jeg var ferdig å løse flokene , da var det nesten 200 meter line ute. Jeg hadde mistet en stor fisk 2 dager før med Gunerius Bakke , så nå bestemte jeg meg for å kjøre fisken hardere. Det gikk lenge før jeg klarte å få inn line , fisken gikk veldig dypt å var vanskelig å rikke på , så var det vajeren til riggen som var farlig nærme da riggen stod 90 grader ut fra båten . Jeg måtte hele tiden svinge til venstre for å unngå vaier , når jeg til slutt hadde fisken faretruende nærme vaier og motor  endte jeg  med å kjøre nordover å jobba med den litt før jeg snudde jeg å slik sirklet jeg noen runder. Arma mine var helt kjørt , jeg så 12 tallet på snella å tenkte nå må den komme snart vis ikke så måtte jeg gi opp. Jeg fortsatte med å holde , ratte og passe på vaier , mens dro det jeg hadde for å hente inn meter. Endelig så var fisken på vei opp og den så båten. Det like den ikke å så bar det i veien igjen å den var nede på over 20 meter igjen. Fingrene mine var numme , antydning til krampe i ryggen og spasmer i bena så med et nødskrik klarte jeg å håve den .Hadde den vært et halvkilo tyngre så måtte jeg nok ha kaste handkle. Å når jeg så den i håven så tenkte jeg bare hærregud for en massiv plugg . Du gjennomgår så my følelser , er både redd å gla på en gang og for en mestrings følelse. Det ble noen saftige skrik den morgenen 🙂 Så ikke umulig jeg vekte noen på Skreia sia . For en opplevelse 🙂 Vil gi en takk til alle mjøsfiskere som bidratt med tips å triks som har gjort at jeg kan få mulighet til å få fange en slik ørret .